Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

STOJANOVSKI TOMISLLAV
  

NËNKRYETAR I KUVENDIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

 

 

 

Zotëri Tomisllav Stojanovski, Maqedonas, nga radhët e VMRO-DPMNE-së, u  lind më 15.05.1933 në Kumanovë. Arsimin fillorë dhe të mesëm e mbaroj në qytetin e lindjes. Pastaj studioi dhe diplomoi në Fakultetin e Drejtësisë në Shkup.

Prej 1956 punoi në Gjykatën e atëhershëm komunale në Kumanovë, derisa  prej 1960-1962 ishte kryetar i Gjykatës komunale në Kratovë. Prej 1962 e këndej punoi si avokat me zyrën personale avokatore.

Para shpërbërjes së SFRJ së mëparshme ishte delegat në Mbledhjen e republikave dhe krahinave të Kuvendit të Bashkuar. Në periudhën prej 1990-1994 ishte deputet në Parlamentin e parë maqedonas shumëpartiak, ndërsa në Kuvend të Republikës së Maqedonisë në atë periudhë mandatare ishte kryetar i Komisionit juridiko-ligjvënës, ndërsa ishte anëtar aktiv edhe në komisione dhe trupa ndihmës të tjerë të Kuvendit.

Anëtar dhe aktivist i VMRO-DPMNE-së (VMRO-Partia për bashkësi nacionale maqedonase) është prej nga themelimi i saj. Rrjedh nga familja e VMRO-së.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.