Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


 

 

ANDONOVSKI KIRIL

 

 

 

Anëtar i VMRO-DPMNE-së.

Sekretar i Komisionit juridik dhe të Gjykatës në nder të VMRO-DPMNE-së. Anëtar i Komisionit statutar të VMRO-DPMNE-së. Kryetar i Komisionit  juridiko-ligjvënës pranë Kuvendit të RM. Kryetar i Grupit të deputetëve të Kuvendit të RM për bashkëpunim me parlamentet e Mbretërisë së Norvegjisë,  Republikës së Finlandës, Mbretërisë së Suedisë, Mbretërisë së Danimarkës dhe Republikës së Islandës. Ka qenë delegat në Dhomës së Punës së Bashkuar të Kuvendit të RSM në periudhën mandatore prej 1986 deri 1990.
                                                                                                                                                                                                                                                 
U lind në 1937 në fshatin Meliçani i poshtëm, Dibër, RM. Maqedonas. Ka kryer Fakultetin e Drejtësisë. Ka qenë profesor në shkollën e mesme, ka punua si kryeshef i shërbimit profesional të Kuvendit të Komunës së Çairit,  Shkup. Ka qenë anëtar i Këshillit Ekzekutiv të Kuvendit të qyteti të Shkupit. Shërbehet me gjuhën angleze. Jeton në Shkup.

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.