Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЗОРАНЧО ЈОВАНЧЕВ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 28.10.1973 година во Кавадарци. Македонец. Дипломиран економист, Економски факултет - Прилеп.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Арапскиот Залив, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член

 

Е-пошта: z.jovancev@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.