Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЗЛАТКО ПЕНКОВ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 22.3.1971 во Велес. Македонец. Дипломиран земјоделски инженер, Земјоделски факултет - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Азербејџан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Арапскиот Залив, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член

 

Е-пошта: Z.Penkov@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.