Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЗДРАВКО ТРАЈАНОВ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 7.5.1974 во Радовиш. Доктор на шумарски науки, Шумарски факултет, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието:


  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член 
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на: Република Казахстан, Киргистанска Република, Република Таџикистан, Република Узбекистан и Туркменистан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член

 

Е-пошта: Z.Trajanov@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.