Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

РАШЕЛА МИЗРАХИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 24.11.1981 година во Скопје. Еврејка. Доктор по биохемиски науки, Универзитет Бар Илан. 

 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за здравство, членКомисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), шеф 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член

 

Е-пошта: r.mizrahi@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.