Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 


НИКОЛА МИЦЕВСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 13.3.1975 во Штип. Магистер по економски науки, Бизнис, менаџмент и администрација, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип.

 

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грузија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член

 

Е-пошта: N.Micevski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.