Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 МИЛЕ ЛЕФКОВ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 12.9.1979 во Скопје. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Активности во Собранието: 

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Унгарија, член

 

Е-пошта: M.Lefkov@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.