Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЈОВАН ЈАУЛЕСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 17.1.1991 во Струга. Македонец. Магистер по финансии и финансиско право, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на: Република Казахстан, Киргистанска Република, Република Таџикистан, Република Узбекистан и Туркменистан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Унгарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член

Е-пошта: J.Jauleski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.