Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

 

ИГОР ЗДРАВКОВСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 14.12.1983 во Велес. Македонец. Има завршено Педагошки факултет „Св.Климент Охридски“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член


Е-пошта:
I.Zdravkovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.