Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ИГОР ЈАНУШЕВ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 13.11.1983 во Велес. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, претседател
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), шеф на Делегација
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член

Е-пошта: I.Janusev@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.