Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЃОРЃИЈА САЈКОСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 8.12.1972 во Кичево. Македонец. Доктор на историски науки, Филозофски факултет - Скопје, Институт за национална историја. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за локална самоуправа, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), шеф на Делегација
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член


Е-пошта:
G.Sajkoski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.