Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 
ДАРКО КОСТОВСКИ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 27.10.1988 во Скопје. Магистер; дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Азербејџан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член

 

Е-пошта: D.Kostovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.