Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ДАЈАНЧО ЕФТИМОВ


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 18.5.1983 година во Струмица. Македонец. Магистер на правни науки; додипломски студии - „Јустинијан Први“, УКИМ - Скопје; постдипломски студии - УГД „Гоце Делчев“ - Штип.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член 
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член


Е-пошта: D.Eftimov@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.