Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ЗОРАН ЃОРЃИЕВСКИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 18.11.1958 во Куманово. Македонец. Специјалист по општа хирургија, Медицински факултет, Универзитет Ниш. 

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член

Е-пошта: Z.Gjorgjievski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.