Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 2.11. 1962 во Скопје. Македонец. Има завршено правни науки, Универзитет „Св. Кирил и Методиј".

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член


Е-пошта: T.Veljanoski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.