Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

КРСТО ЈОВАНОВСКИ

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 13.3.1960 во Велес. Има завршено Факултет за драмски уметности.

 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член


Е-пошта: k.jovanovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.