Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

БЛАГОЈА ДЕСПОТОСКИ 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 21.7.1958. Македонец. Дипломирал на Електротехничкиот факултет, Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член

Е-пошта: b.despotoski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.