Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

Соња Цветковска

 

 

 

 

Член на ВМРО - ДПМНЕ. Родена на 25.6.1969 година во Куманово. Македонка. Дипломиран професор по историја на Филозофски факултет. Постдипломски студии на Европски студии за интеграција.

Активности во Собранието

  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот со Република Словенија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.