Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

Komisioni për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive


E-posta: k-polsis@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendësit e tyre.Komisioni i shqyrton çështjet lidhur me:

 • funksionimin e sistemit politik; 
 • ndryshimin e kufijve të Republikës; 
 • simbolet shtetërore dhe përdorimin e tyre; 
 • gjyqësinë, avokaturën dhe prokurorinë publike; amnistinë dhe faljen;
 • lirinë e lëvizjes dhe lirinë e zgjedhjes së vendbanimit; 
 • evidenca amë dhe mbrojtja e të dhënave personale; 
 • emrat personal, letrat e njoftimit dhe dokumentet e udhëtimit; 
 • regjistrimin e popullsisë; 
 • sistemin e informimit publik; 
 • të drejtën e shoqërimit të qytetarëve dhe organizimin politik; 
 • të drejtën e zgjedhjes dhe mënyrën e zgjedhjes së deputetëve, Presidentit të Republikës së Maqedonisë, anëtarëve të këshillave dhe kryetarëve të komunave; 
 • referendumin; 
 • avokatin e popullit; 
 • Kishën ortodokse maqedonase si dhe Bashkësinë fetare islame në Maqedoni, Kishën katolike, Kishën evangjele-metodistike, Bashkësinë e hebrenjve dhe bashkësitë tjera fetare dhe grupet tjera religjioze; 
 • dekoratat, mirënjohjet dhe shpërblimet; 
 • festat e Republikës së Maqedonisë; 
 • organizimin e administratës shtetërore; 
 • të drejtën e përdorimit të gjuhëve dhe alfabeteve të bashkësive; garantimin e mbrojtjes së identitetit etnik, kulturor, gjuhësor dhe fetar të bashkësive 
 • vendosjen e bashkëpunimit ndërkombëtar për çështje që kanë të bëjnë me sistemet politike dhe marrëdhëniet ndërmjet bashkësive dhe  
 • çështjet tjera që kanë të bëjnë me sistemin politik dhe marrëdhëniet ndërmjet bashkësive.
Kryetar: Vlladimir Gjorçev
Zëvendëskryetar: Nada Cipusheva
Anëtarë: 1. Emil Dimitriev
2. Zoran Iliosski
3. Kenan Hasipi
4. Ane Llashkoska
5. Dajanço Eftimov
6. Ivan Ivanov
7. Rafis Aliti
8. Artan Grubi
9. Ernad Fejzulla
10. Roza Topuzova-Karevska
11. Renata Deskoska
12. Enes Ibrahim
Zëvendësanëtarë: 1. Antonio Milloshoski
2. Daniella Rangellova
3. Gjoko Kamçev
4. Magdalena Manaskova
5. Sonja Talevska
6. Jasminka Damçeska
7. Ramis Merko
8. Musa Ibraimi
9. Bekim Fazliu
10. Betian Kitev 
11. Petre Shilegov
12. Goran Milevski

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.