Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

KOMISIONI PËR POLITIKË TË JASHTME


E-posta: knadvpol@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendësit e tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet lidhur me:

 • politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe marrëdhëniet e saj me shtetet e tjera dhe organizatat ndërkombëtare; 
 • politikën me të cilën sigurohet kujdesi i Republikës për pozitën dhe të drejtat e pjesëtarëve të popullit maqedonas me vendetfqinje dhe për mërgimtarët e Maqedonisë, si edhe për të drejtat kulturore, ekonomike dhe sociale të qytetarëve të Republikës jashtë vendit;
 • hyrjen ose daljen nga lidhja ose bashkësia me shtetet tjera; 
 • hyrjen ose daljen nga anëtarësimi i organizatave ndërkombëtare; 
 • nevojën e fillimit të negociatave për lidhjen e marrëveshjeve ndërkombëtare bilaterale ose multilaterale të Republikës së Maqedonisë, përkatësisht për platformat e këtyre negociatave; 
 • ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare; 
 • rregullativën ndërkombëtare nga sfera e të drejtave dhe lirive të njeriut dhe qytetarit dhe dokumentet e organizatave dhe asociacioneve ndërkombëtare; 
 • vendosjen e bashkëpunimit parlamentar të Republikës me shtetet tjera dhe organizatat ndërkombëtare; 
 • vendosjen e bashkëpunimit me komisionet për politikë të jashtme të parlamenteve të shteteve tjera; 
 • iniciativat dhe propozimet për definimin e strategjisë së politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe  
 • çështjet tjera që kanë të bëjnë me politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë.

 

Kryetar: Antonio Milloshoski
Zëvendëskryetar: Svetllana Karapetrova
Anëtarë: 1. Aleksandar Nikolloski
2. Sasho Vasilevski
3. Pavle Trajanov
4. Liljana Popovska
5. Gjoko Kamçev
6. Artan Grubi
7. Nora Aliti
8. Meral Uzeiri Ferati
9. Vasko Naumovski
10. Sofija Kunovska 
11. Lubomir Josifovski
12. Hari Lokvenec 
Zëvendësanëtarë: 1. Bllagica Llasovska
2. Vlladimir Gjorçev
3. Kenan Hasipi
4. Momçillo Avramoski
5. Magdalena Manaskova
6. Ermira Mehmeti
7. Shpresa Hadri
8. Bekim Fazliu
9. Solza Gërçeva
10. Lidija Dimova 
11. Vasko Kovaçevski  
12. Tomisllav Tuntev 
 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.