Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

KOMISIONI PËR MBROJTJE DHE SIGURI


E-posta: kodbrana@sobranie.mk 

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendësit e tyre.Komisioni i shqyrton çështjet lidhur me:

 • mbrojtjen e rendit të përcaktuar me Kushtetutë; 
 • realizimin e mbikëqyrjes në domenin e mbrojtjes dhe sigurisë; 
 • mbrojtjen e Republikës dhe mbrojtjen civile; 
 • bashkëpunimin me sistemet kolektive të sigurisë dhe mbrojtjes në të cilat Republika ka qenë e qasur;
 • integrimin e Republikës në organizatat euroatlantike dhe marrëdhëniet e Republikës me ato organizata; 
 • mbrojtjen e jetës, sigurinë personale dhe pronën e qytetarit të garantuara me Kushtetutë; 
 • prodhimtarinë, qarkullimin, furnizimin, posedimin dhe transportin e armëve, pjesëve për armë dhe municion; 
 • sigurimin e personave dhe objekteve; 
 • nënshtetësinë;
 • mbajtjen e rendit dhe qetësisë publike; 
 • takimet publike dhe shfaqet publike; 
 • sigurinë e komunikacionit rrugor, ajror, hekurudhor dhe ujor;
 • mbrojtjen nga fatkeqësitë natyrore dhe epidemitë; 
 • regjistrimin dhe çregjistrimin e vendbanimit dhe vendqëndrimit; 
 • kalimin e kufijve shtetëror dhe lëvizjen dhe qëndrimin në brezin kufitar; 
 • lëvizjen dhe qëndrimin e të huajve; 
 • përcaktimin dhe zgjidhjen e incidenteve kufitare dhe shkelje të tjera të kufijve shtetëror 
 • vendosjen e bashkëpunimit ndërkombëtar për çështje që kanë të bëjnë me mbrojtjen dhe sigurinë
 • çështjet tjera që kanë të bëjnë me mbrojtjen dhe sigurinë.
Kryetar:  Emil Dimitriev
Zëvendëskryetar: Sasho Aqimoski
Anëtarë: 1. Vlladimir Gjorçev
2. Pavle Trajanov
3. Nada Cipusheva
4. Ivan Stoilkoviq
5. Marjanço Kolevski
6. Talat Xhaferi
7. Vjollca Mehmeti Nuredini
8. Ernad Fejzulla
9. Çedomir Sazdovski
10. Goran Sugareski 
11. Alen Georgiev
12. Marjan Daskallovski
Zëvendësanëtarë: 1. Antonio Milloshoski
2. Ivan Ivanov
3. Kërsto Mukoski
4. Pavle Sazdov
5. Vasko Naumovski
6. Jamin Sinani
7. Artan Grubi
8. Orhan Ibraimi
9. Dufe Kukoski
10. Biljana Nasteska
11. Sasho Pockov
12. Goran Misovski
 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.