Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SHËNDETËSI

E-posta: k-zdravstvo@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë  anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • mbrojtjen shëndetësore të popullatës; 
  •  sigurimin shëndetësor; 
  •  mbrojtjen e popullatës nga sëmundjet ngjitëse, nga gazrat me ndikim të dëmshëm, rrezatimin e joneve dhe zhurmën, ndotjen e ajrit, ujit, tokës dhe prodhimeve nga kafshët; 
  • mbrojtjen nga sëmundjet e vartësisë dhe nga SIDA;  
  • gjendjen higjienike-epidemiologjike; 
  • prodhimtarinë, qarkullimin dhe furnizimin me ilaçe, mjetet mjekuese ndihmëse dhe mjetet mjekësore ndihmëse, pajisjen mjekësore, pajisjen dhe materialet sanitare, helmet dhe drogat narkotike;
  • mbikëqyrjen sanitare dhe shëndetësore; 
  • çështje të tjera  që i përkasin shëndetësisë.

 

                                                     Kryetar:  MERAL UZEIRI FERATI 

                                 Zëvendës-kryetar:  FLORA  KADRIU  

                                                   Anëtarë : OLIVERA TRAJANOVSKA  
                                                                      JOVAN GINEV 
                                                                      VELE GJORGJIEVSKI  
                                                                      MILE PAÇEMSKI 
                                                                      MARIJA ANDONOVSKA   
                                                                      ZUMRETE JAKUPI  
                                                                      FEMI JONUZI  
                                                                      MENDE DINEVSKI
                                                                      GJORGJI OROVÇANEC 

                                Zëvendës-anëtarë:  LUBISAV IVANOV XINGO 
                                                                      VESELLA ÇESTOEVA 
                                                                      ZHIVKO PEJKOVSKI 
                                                                      PANÇE DAMESKI 
                                                                      DARKA PETRUSHEVSKA   
                                                                      NADICA TANÇEVA TULIEVA
                                                                      VULLNET AMETI  
                                                                      XHEMAIL JASHARI 
                                                                      ANDREJ PETROV
                                                                      STANKA ANASTASOVA   

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.