Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR POLITIKË TË JASHTME

E-posta: knadvpol@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, 12 anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

 • politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe marrëdhëniet e saj me shtetet tjera dhe organizatat ndërkombëtare;
 • politikën me të cilën sigurohet kujdesi i Republikës për gjendjen dhe të drejtat e pjesëtarëve të popullit maqedonas në vendet fqinje dhe për mërgimtarët nga Maqedonia, si dhe për të drejtat kulturore, ekonomike dhe sociale të qytetarëve nga Republika në vendet e huaja;
 • hyrjes ose daljes nga lidhja ose bashkësitë me shtetet tjera;
 •  hyrjes në anëtarësi ose daljes nga anëtarësia në organizatat ndërkombëtare;
 •  nevojën e fillimit të bisedimeve për lidhjen e marrëveshjeve bilaterale dhe multilaterale ndërkombëtare të Republikës së Maqedonisë, përkatësisht për platformat e këtyre bisedimeve;
 •  ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare;
 •  normativën ndërkombëtare nga sfera e të drejtave të njeriut dhe të qytetarit, lirive dhe dokumenteve të organizatave dhe asociacioneve ndërkombëtare;
 • vendosjen e bashkëpunimit parlamentar të Republikës me shtetet dhe organizatat e tjera ndërkombëtare;
 • vendosjen e bashkëpunimit me komisionet për politikë të jashtme të parlamenteve të shteteve të tjera;
 •  iniciativat dhe propozimet për definimin e strategjisë së politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë, dhe
 • çështjet tjera që i përkasin politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë.

                                                     Kryetare: TEUTA ARIFI


                                  Zëvendës-kryetar: ERMIRA MEHMETI

    
                                                      Anëtarë:  ALEKSANDAR NIKOLLOSKI
                                                                         VLLADIMIR GJORÇEV
                                                                         HRISTINA RUNÇEVA
                                                                         PAVLE TRAJANOV
                                                                         LILJANA POPOVSKA
                                                                         VASKO SHUTAROV
                                                                         MARIJA ANDONOVSKA
                                                                         NAZIF BUSHI
                                                                         IGOR IVANOVSKI
                                                                         VLLADO BUÇKOVSKI
                                                                         GJORGJI OROVÇANEC
                                                                         FLORA KADRIU


                                   Zëvendës-anëtarë: FIJAT CANOSKI
                                                                        JOVAN LLAZAREV
                                                                        AVDIJA PEPIQ
                                                                        ILIJA DIMOVSKI
                                                                        ALEKSANDAR SPASENOVSKI
                                                                        CENA MATEVSKA
                                                                        SILVANA BONEVA
                                                                        HAJRULLA MISINI
                                                                        NIKOLLA QURKIÇEV
                                                                        MARINELLA TUSHEVA
                                                                        ANDREJ ZHERNOVSKI
                                                                        SADIJE ILJAZI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.