Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR MBROTJE DHE SIGURI

E-posta: kodbrana@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, 12 anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështje që kanë të bëjnë me:

 

 • mbrojtjen e sistemit shoqëror të verifikuar me Kushtetutë;
 •  realizimin e mbikëqyrjes në domenin e mbrojtjes dhe të sigurisë;
 •  mbrojtjen e Republikës dhe mbrojtjen civile;
 •  bashkëpunimin me sistemin kolektiv të sigurisë dhe mbrojtjes në të cilat Republika ka aderuar;
 • integrimin e Republikës në organizatat euroatlantike dhe marrëdhëniet e Republikës me këto organizata;
 •  mbrojtjen e jetës, sigurisë personale dhe pronën e qytetarëve të garantuara me Kushtetutë;
 •  prodhimin, qarkullimin, furnizimin, posedimin dhe mbajtjen e armës, pjesëve për armë dhe municionit;
 • sigurinë e personaliteteve dhe objekteve;
 • shtetësinë;
 •  mbajtjen e rendit dhe qetësisë publike;
 •  tubimet publike dhe shfaqjet publike;
 • sigurinë në komunikacionin rrugor, ajror, hekurudhor dhe liqenor;
 • mbrojtjen nga fatkeqësitë natyrore dhe epidemitë;
 • regjistrimin dhe çregjistrimin e vendbanimit dhe vendqëndrimit;
 •  kalimin e kufijve shtetërorë dhe lëvizjen e qëndrimin në zonën kufitare;
 •  lëvizjen dhe qëndrim e të huajve;
 • verifikimin dhe zgjidhjen e incidenteve kufitare dhe cenimet tjera të kufijve shtetërorë, dhe
 • çështje të tjera që i përkasin mbrojtjes dhe sigurisë.

 

                                                       Kryetar: VLADIMIR GJORÇEV


                                    Zëvendës-kryetar: KËRSTO MUKOSKI

                                                       Anëtarë: IVAN STOILLKOVIQ
                                                                         PAVLE TRAJANOV
                                                                         GORAN GJUROVSKI
                                                                         OLIVER ALEKSOVSKI
                                                                         OLIVERA TRAJANOVA
                                                                         CVETAN TRIPUNOVSKI
                                                                         TALAT XHAFERI
                                                                         XHEMAIL JASHARI
                                                                         GORAN SUGARESKI
                                                                         GORAN MINÇEV
                                                                         GORAN MISOVSKI
                                                                         BESIM DOGANI

                                   Zëvendës-anëtarë: PETAR POP ARSOV
                                                                        ZORAN PETRESKI
                                                                        ILIJA DIMOVSKI
                                                                        JOVAN GINEV
                                                                        MARJANÇO KOLEVSKI
                                                                        PANÇE DAMESKI
                                                                        ZUMRETE JAKUPI
                                                                        XHEVAT ADEMI
                                                                        VLADO BUÇKOVSKI
                                                                        TITO PETKOVSKI
                                                                        MENDE DINEVSKI
                                                                        DAUT REXHEPI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.