Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR  KULTURË 

E-posta: k-kultura@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë  anëtarë dhe zëvendës të tyre.

 • Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me: organizimin, zhvillimin dhe përparimin e kulturës;
 • mbrojtjen e trashëgimisë natyrore dhe kulturore në Republikën e Maqedonisë; 
 •  pasurimin e krijimtarisë historike dhe artistike;
 • afirmimin dhe mbrojtjen e vlerave kulmore kulturore;
 • afirmimin dhe mbrojtjen e autorësisë dhe të së drejtës së autorëve; 
 •  veprimtaritë për mbrojtjen dhe shfrytëzimin e pasurisë kulturore së tundshme dhe të patundshme;
 • veprimtarinë botuese dhe bibliotekonomisë; 
 •  shënimin përkujtimor dhe mbrojtjen e përmendoreve të kulturës;
 • përdorimin dhe mbrojtjen e gjuhës maqedonase;
 • informimin, veprimtaritë kulturore dhe tjera për shkak të  shprehjes së identitetit dhe të veçorive të minoriteteve; 
 •  përcaktimin e përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve me rëndësi të veçantë për zhvillimin shtetëror-juridik të Republikës, afirmimin e trashëgimisë historike dhe kulturore dhe kultivimin e vlerave të përgjithshme civilizuese;
 •  mënyrën dhe format e shënimit të ngjarjeve dhe të personaliteteve të rëndësishme;
 • aktivitetet për këshilla të veçanta të formuara për shënime të veçanta  dhe
 •  çështje të tjera që i përkasin kulturës dhe shënimit të përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme.  


                                                          

                                                       Kryetar:   VASKO SHUTAROV 

                                    Zëvendës-kryetar:  LILJANA ZATUROSKA

                                                     Anëtarë :  PETAR POP ARSOV  
                                                                         IVICA GEORGIEVSKI 
                                                                         CENA MATEVSKA  
                                                                         NATASHA JANEVSKA  
                                                                         VESELLA ÇESTOEVA  
                                                                         XHEMAIL JASHARI   
                                                                         FEMI JONUZI   
                                                                         MARINELLA TUSHEVA  
                                                                         ROZA TOPUZOVA KAREVSKA 
                                                                         FLORA KADRIU  

                                  Zëvendës-anëtarë:  KOSANA NIKOLIQ MAZNEVA  
                                                                        AVDIJA PEPIQ  
                                                                        SONJA CVETKOVSKA  
                                                                        ANETA STEFANOVSKA  
                                                                        CVETAN TRIPUNOVSKI   
                                                                        HAJRULLA MISIMI 
                                                                        TEUTA ARIFI   
                                                                        VESNA BENDEVSKA  
                                                                        SLLAVICA GËRKOVSKA  
                                                                        MERAL UZEIRI FERATI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.