Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR SISTEM POLITIK DHE MARDHËNIE NDËRMJET BASHKËSIVE

E-posta: k-polsis@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështje që kanë të bëjnë me:

 • funksionimin e sistemit politik;
 • ndryshimin e kufijve të Republikës;
 • simbolet shtetërore dhe përdorimin e tyre;
 • gjyqësinë, avokaturën dhe prokurorinë publike;
 • amnistinë dhe faljen;
 • irinë e lëvizjes dhe lirinë e zgjedhjes së vendbanimit;
 • evidencën amë dhe mbrojtjen e të dhënave personale;
 • emrat personalë, letërnjoftimet dhe dokumentet e udhëtimet;
 • regjistrimin e popullsisë;
 • sistemin e informimit publik;
 • të drejtën e bashkimit të qytetarëve dhe organizimin politik;
 • të drejtën e zgjedhjes dhe mënyrën e zgjedhjes së deputetëve, kryetarit të Republikës së Maqedonisë, anëtarëve të këshillave dhe kryetarëve të komunave;
 • referendumin;
 • vetadministrimin lokal;
 • Avokatin e Popullit;
 • Kishën Ortodokse Maqedonase dhe Bashkësinë Fetare Islame në Maqedoni, Kishën Katolike, Kishën Evangjelike-metodiste, Bashkësinë e Çifutëve dhe bashkësitë fetare dhe grupet tjera religjioze;
 • medaljet, mirënjohjet dhe shpërblimet;
 • festat e Republikës së Maqedonisë;
 • organizimin e administratës shtetërore;
 • të drejtën e përdorimit të gjuhëve dhe të alfabeteve të bashkësive;
 • garantimin e mbrojtjes së identitetit etnik, kulturor, gjuhësor dhe fetar të bashkësive, dhe `
 • çështje të tjera që i përkasin sistemit politik dhe marrëdhënieve ndërmjet bashkësive.

                  Kryetar : PETRESKI ZORAN

Zëvendës-kryetarit: LLALLÇEVSKA RISTANKA
   
                 Anëtarët: BONEVA SILVANA
                                  SALIU SHABAN
                                  SPASENOVSKI ALEKSANDAR
                                  VELJANOSKI TRAJKO
                                  ANASTASOVSKI IVAN
                                  MATOSHI RUZHDI
                                  BOZHINOVSKA VALENTINA
                                  BUÇKOVSKI VLLADO
                                  HASIPI KENAN
                                  TOPUZOVA KAREVSKA ROZA
                                  ALITI RAFIZ
                                  ADEMI XHEVAT

 Zëvendës-anëtarë: DULIQ BLAGORODNA
                                 TRAJANOV PAVLE
                                 DERKOSKI OLIVER
                                 KIPARIZOVSKA KËRSTESKA ANITA
                                 MISOVSKI GORAN
                                 KABA GARIP
                                 JANEVSKA VESNA
                                 MLLADENOVSKA GJORGJIEVSKA MERI
                                 KONDARKO BORIS
                                 MUSTAFA NEZHDET
                                 VELIU FAZLI
                                 BUXHAKU AGRON

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.