Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR POLITIKË TË JASHTME

dokumentet

E-posta: knadvpol@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

 • politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe marrëdhëniet e saj me shtetet tjera dhe organizatat ndërkombëtare;
 • politikën me të cilën sigurohet kujdesi i Republikës për gjendjen dhe të drejtat e pjesëtarëve të popullit maqedonas në vendet fqinje dhe për mërgimtarët nga Maqedonia, si dhe për të drejtat kulturore, ekonomike dhe sociale të qytetarëve nga Republika në vendet e huaja;
 •  hyrjen ose daljen nga lidhja ose bashkësitë me shtetet tjera;
 • hyrjen në anëtarësi ose daljen nga anëtarësia në organizatat ndërkombëtare;
 • nevojën e fillimit të bisedimeve për lidhjen e marrëveshjeve bilaterale dhe multilaterale ndërkombëtare të Republikës së Maqedonisë, përkatësisht për platformat e këtyre bisedimeve;
 • ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare;
 • normativën ndërkombëtare nga sfera e të drejtave të njeriut dhe të qytetarit, lirive dhe dokumenteve të organizatave dhe asociacioneve ndërkombëtare;
 • vendosjen e bashkëpunimit parlamentar të Republikës me shtetet dhe organizatat e tjera ndërkombëtare;
 • vendosjen e bashkëpunimit me komisionet për politikë të jashtme të parlamenteve të shteteve të tjera;
 • iniciativat dhe propozimet për definimin e strategjisë së politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë, dhe
 • çështjet tjera që i përkasin politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë.

               Kryetare: KADRIU FLORA

Zëvendës-kryetar: MATOSHI RUZHDI
   
                Anëtarë: SHUTAROV VASKO
                               GJORÇEV  VLLADIMIR
                               POPOVSKA LILJANA
                               NIKOLLOSKI ALEKSANDAR
                               LILJANA POPOVSKA
                               SHAMBEVSKI OLIVER
                               ZASHOV BLLAGOJ
                               JANEVSKA VESNA
                               MITREVA ILINKA
                               SHEKERINSKA RADMILLA
                               MANASIJEVSKI JOVAN
                               BUXHAKU AGRON
                               POLLOZHANI AZIZ

Zëvendës-anëtarë: DANEVSKI TOME     
                                SPASENOVSKI ALEKSANDAR
                                CANOSKI FIJAT
                                AVIROVIQ VLLADANKA
                                POP-ARSOV PETAR
                                ANASTASOVSKI IVAN
                                DONÇEV DANAIL
                                IVANOVSKI IGOR
                                GRKOVSKA SLLAVICA
                                ZHERNOVSKI ANDREJ
                                SULEJMAN FADIL
                                SALIU SELVIJE

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.