Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR MBROTJE DHE SIGURI

E-posta: kodbrana@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështje që kanë të bëjnë me:

 • mbrojtjen e sistemit shoqëror të verifikuar me Kushtetutë;
 • realizimin e mbikëqyrjes në domenin e mbrojtjes dhe të sigurisë;
 • mbrojtjen e Republikës dhe mbrojtjen civile;
 • bashkëpunimin me sistemin kolektiv të sigurisë dhe mbrojtjes në të cilat Republika ka aderuar;
 • integrimin e Republikës në organizatat euroatlantike dhe marrëdhëniet e Republikës me këto organizata;mbrojtjen e jetës, sigurisë personale dhe pronën e qytetarëve të garantuara me Kushtetutë;
 • prodhimin, qarkullimin, furnizimin, posedimin dhe mbajtjen e armës, pjesëve për armë dhe municionit;
 • sigurinë e personaliteteve dhe objekteve;
 • shtetësinë;
 • mbajtjen e rendit dhe qetësisë publike;
 • tubimet publike dhe shfaqjet publike;
 • sigurinë në komunikacionin rrugor, ajror, hekurudhor dhe liqenor;
 • mbrojtjen nga fatkeqësitë natyrore dhe epidemitë;
 • regjistrimin dhe çregjistrimin e vendbanimit dhe vendqëndrimit;
 • kalimin e kufijve shtetërorë dhe lëvizjen e qëndrimin në zonën kufitare;
 • ëvizjen dhe qëndrim e të huajve;
 • verifikimin dhe zgjidhjen e incidenteve kufitare dhe cenimet tjera të kufijve shtetërorë, dhe
 • çështje të tjera që i përkasin mbrojtjes dhe sigurisë.

                 Kryetar: GJORÇEV VLLADIMIR

Zëvendës-kryetar: GROZDANOV CVETKO
   
                Anëtarë: TRAJANOV PAVLE
                                DANEVSKI TOME
                                KITANOSKI ILIJA
                                PETKOVSKI TITO
                                TAÇI MENDUH
                                JANÇEVSKA VESNA
                                MANASIJEVSKI JOVAN
                                RAHIQ ESAD
                                STOILKOVIQ IVAN
                                DURAKU SADULLA
                                SULEJMANI FADIL

 Zëvendës-anëtarë: VITANOV ZORAN
                                 PETRESKI ZORAN
                                 GJORGJIEVSKI VELE
                                 DAMESKI PANÇE
                                 MITANOSKI VELE
                                 GARIP KABA
                                 GJORGJI ORAVÇANEC
                                 SPASOVSKI OLIVER
                                 ZHERNOVSKI ANDREJ
                                 RILKOSKI NIKOLLA
                                 HANI TAHIR
                                 JAKUPI ZIMRETE

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.