Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI PËR KULTURË 

E-posta: k-finan@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dhjetë  anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

 • organizimin, zhvillimin dhe përparimin e kulturës;
 • mbrojtjen e trashëgimisë natyrore dhe kulturore në Republikën e Maqedonisë;
 • pasurimin e krijimtarisë historike dhe artistike;
 • afirmimin dhe mbrojtjen e vlerave kulmore kulturore;
 • afirmimin dhe mbrojtjen e autorësisë dhe të së drejtës së autorëve;
 • veprimtaritë për mbrojtjen dhe shfrytëzimin e pasurisë kulturore së tundshme dhe të patundshme;
 • veprimtarinë botuese dhe bibliotekonomisë;
 • shënimin përkujtimor dhe mbrojtjen e përmendoreve të kulturës;
 • përdorimin dhe mbrojtjen e gjuhës maqedonase;
 • informimin, veprimtaritë kulturore dhe tjera për shkak të  shprehjes së identitetit dhe të veçorive të minoriteteve;
 • përcaktimin e përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve me rëndësi të veçantë për zhvillimin shtetëror-juridik të Republikës, afirmimin e trashëgimisë historike dhe kulturore dhe kultivimin e vlerave të përgjithshme civilizuese;
 • mënyrën dhe format e shënimit të ngjarjeve dhe të personaliteteve të rëndësishme;
 • aktivitetet për këshilla të veçanta të formuara për shënime të veçanta  dhe
 • çështje të tjera që i përkasin kulturës dhe shënimit të përvjetorëve të ngjarjeve dhe personaliteteve të rëndësishme.  

                 Kryetar: ARIFI TEUTA

Zëvendës-kryetar: BEXHETI BLERIM

                Anëtarë: SHAMBEVSKI OLIVER 
                               POP-ARSOV PETAR
                               SHUTAROV VASKO 
                               STEFANOVSKA ANETA 
                               MITANOSKI VELE 
                               KADRIU FLLORA   
                               CVETKOVSKA BLLAGORODNA  
                               MUSTAFA NEZHDET  
                               TOPUZOVA KAREVSKA ROZA
                               ALITI RAFIZ   

Zëvendës-anëtarë: PETROV GORAN 
                                POPOVSKA LILJANA 
                                PAÇEMSKI MILE  
                                GJORGJESKA RUZHA 
                                SEKULLOVSKA MIRJANA  
                                NEZIRI HADI 
                                SERAFIMOV VLLATKO  
                                MLLADENOVSKA GJORGJIEVSKA MERI 
                                IBISHI HAZBIJE   
                                NEZIRI SAFET

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.