Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


KOMISIONI JURIDIKO-LIGJVËNËS

E-posta: k-zpk@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendës të tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet që kanë të bëjnë me:

  • harmonizimin e ligjeve dhe akteve të tjera me Kushtetutën dhe me sistemin juridik, si dhe përpunimin e tyre tekniko-juridike;
  • kërkesën për dhënien e interpretimit autentik dhe përgatitjen e propozimeve për interpretim autentik të ligjeve;
  • verifikimin e tekstit të spastruar të ligjeve dhe të akteve të tjera nëse me ligj, përkatësisht me akt tjetër autorizohet;
  • dhënien e korrigjimeve të gabimeve në tekstin e botuar të ligjit ose të aktit tjetër, në bazë të tekstit burimor të ligjit të miratuar ose aktit tjetër të Kuvendit dhe korrigjimin e gabimeve të tekstit të spastruar të ligjeve, dhe
  • çështje të tjera që i përkasin veprimtarisë ligjvënëse dhe ndërtimit të sistemit juridik në Republikë.

                Kryetar : BLLAGORODNA DULIQ

Zëvendës-kryetar: JAKIMOVSKA SVETLANA
   
                Anëtarë: LLALÇEVSKA RISTANKA
                               TANÇEVA TULIEVA NADICA
                               STEFANOVSKA ANETA
                               DIMOVSKI ILIJA
                               ZASHOV BLAGOJ
                               KABA GARIP
                               OROVÇANEC GJORGJI
                               IVANOVA CVETANKA
                               KONDARKO BORIS
                               SPASOVSKA OLIVER
                               JASHARI ADNAN
                               BEXHETI BLERIM

 Zëvendës-anëtarë: TRAJANOV PAVLE
                                 VELJANOSKI TRAJKO
                                 DIMITRIESKI DARKO
                                 SALIU SHABAN
                                 MITANOSKI VELE
                                 KADRIU FLORA
                                 BOZHINOVSKA VALENTINA
                                 RILKOSKI NIKOLLA
                                 BENDEVSKA VESNA
                                 TOPUZOVA KAREVSKA ROZA
                                 HANI TAHIR
                                 VEJSELI ABDULADI

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.