Takime

E mërkurë, 6 qershor 2018

TAKIMI I DELEGACIONIT TË KUVENDIT ME AMBASADOREN E KINËS NË MAQEDONI, ZNJ. JIN LIKSIAN 

Delegacioni i Grupit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës Popullore të Kinës të udhëhequr nga znj. Vlladanka Aviroviq, e në përbërje të të cilit ishin edhe znj. Jagoda Shahpaska, znj. Aneta Simeska-Dimoska, z. Agim Shaqiri, znj. Vesna Pemova dhe z. Johan Tarçullovski, dje u takuan me ambasadoren e Kinës në Republikën e Maqedonisë, znj. Jin Liksian. Takimi u mbajt në hapësirat e reja të ambasadës kineze. 

Në takim, Delegacioni e njoftoi ambasadoren me përbërjen dhe planet për punë të Grupit të deputetëve në drejtim të zhvillimit dhe përforcimit të marrëdhënieve me Republikën Popullore të Kinës, veçanërisht në nivel parlamentar. Njëkohësisht, e ftuan znj. Liksian t'i vizitojë edhe qytetet në brendësi që të njoftohet me potencialet e shtetit tonë. 

U tha se Kina është vend i madh dhe mbresëlënës me kulturë mbresëlënëse dhe se ka mundësi për bashkëpunim në shumë sfera, siç është ekonomia, teknologjia, kultura, mjekësia kineze alternative etj. 

Ambasadorja e përshëndeti punën e Grupit parlamentar duke theksuar se në veçanti i vjen mirë për interesin e treguar për Republikën Popullore të Kinës, me çka vërtetohen marrëdhëniet e mira reciproke. 

Ajo theksoi se qëllimi i ambasadës është që të stimulohet zhvillimi i marrëdhënieve reciproke, duke i përfshirë të dy parlamentet, njëkohësisht duke informuar se edhe në parlamentin e tyre është themeluar Grupi parlamentar për bashkëpunim me Republikën e Maqedonisë. 

 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.