Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Совет на Собранискиот канал

документи

Советот на Собраниски канал е основан согласно Законот за Собранието на Република Македонија (Службен весник на Република Македонија бр.104/2009 година)и ги има следните задачи:

  • ги разгледува и усвојува реализацијата на програмата, финансиското и инвестиционото работење во тековната година;
  • донесува програмски, финансиски и инвестиционен план на Собранискиот канал за наредната година и
  • обезбедува емитување на активностите на Собранието на Република Македонија преку програмискиот сервис- Собранискиот канал.
Претседател: Рената Дескоска
Членови: 1. Илија Димовски
2. Драган Данев
3. Славе Гошев
4. Авдија Пепиќ
5. Артан Груби
6. Ејуп Рустеми
 7. Мерал Узеири Ферати
8. Софија Куновска
9. Благоја Стојановски
10. Хари Локвенец
Заменици - членови: 1. Лилјана Затуроска
2. Александар Николоски
3. Благородна Бојаџиева
4. Јасминка Дамческа
5. Рафис Аљити
6. Реџаиљ Исмаили
7. Газменд Алији
8. Горан Мисовски
9. Панче Орцев
10. Дуфе Кукоски
 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.