Pratenichki sostav
 
Пратенички составВладанка Авировиќ

 

 
Член на СПМ. Родена на 22.1.1954 година во Скопје. Македонка. Дипломиран економист, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за економски прашања, претседател
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член

Е-пошта: v.avirovik@sobranie.mk

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.