Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЉУПЧО ДИМОВСКИ 


Член на СПМ. Роден на 9.4.1959 во Велес. Македонец. Дипломиран економист, Економски факултет, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, претседател
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член

 

Е-пошта: L.Dimovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.