Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЖАКЛИНА ЛАЗАРЕВСКА


Член на СДСМ. Родена на 3.11.1964 во Охрид. Македонка. Дипломиран математичар-информатичар, Природно-математички факултет, УКИМ-Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за образование, наука и спорт, претседател
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Авганистан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член


Е-пошта: Z.Lazarevska@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.