Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

СЛАВЈАНКА ПЕТРОВСКА


Член на СДСМ. Родена на 11.1.1982 во Скопје. Македонка. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.


Активности во Собранието:

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
Е-пошта: s.petrovska@sobranie.mk
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.