Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

МАРТИН КОСТОВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 31.5.1983 во Куманово. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет, Универзитет „Кирил и Методиј“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-претседател
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член


Е-пошта: m.kostovski@sobranie.mk
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.