Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 
МАРИЈА АНГЕЛОВА


Член на СДСМ. Родена на 8.12.1978 во Кочани. Македонка. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите , член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член

 

Е-пошта: M.Angelova@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.