Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 КОЛЕ ЧАРАКЧИЕВ


Член на СДСМ. Роден на 28.12.1957 во Радовиш. Македонец. Дипломиран електроинженер, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Индија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член

 

Е-пошта: K.Carakciev@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.