Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ДРАГИЦА ЃАВОЧАНОВА


Член на СДСМ. Родена на 30.7.1974 во Гевгелија. Македонка. Дипломиран професор по математика, ПМФ - Скопје; Дипломиран инженер по информатика, „Гоце Делчев“ - Штип. 

 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

 

Е-пошта: D.Gjavocanova@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.