Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

ДИМЕ ВЕЛКОВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 3.12.1973 во Кавадарци. Македонец. Магистранд на агроекономски науки, Земјоделски факултет, УКИМ - Скопје. 
 

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за економски прашања, претседател
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член 
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член

Е-пошта: d.velkovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.