Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

БЕТИ РАБАЏИЕВСКА-НАУМОВСКА   


Член на СДСМ. Родена на 24.9.1973 во Ресен. Македонка. Доктор на медицина, специјализант по оториноларингологија, Медицински факултет, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ – Скопје. 
 

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член

 

Е-пошта: B.RabadzievskaNaumovska@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.