Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

САШКО КОСТОВ

 

Член на СДСМ. Роден на 23.9.1972 во Кочани. Влав. Магистер на правни науки.

 

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член


Е-пошта: s.kostov@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.