Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

МУХАМЕД ЗЕЌИРИ 

 

Член на СДСМ. Роден на 10.3.1979 во Скопје. Албанец. Има завршено комуникациски науки, Универзитет на Југоисточна Европа.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член


Е-пошта: m.zekiri@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.