Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ЛИДИЈА ТАСЕВСКА

 

Член на СДСМ. Родена на 10.1.1970 во Куманово. Македонка. Има завршено Филолошки факултет, УКИМ. Магистер на економски науки од областа на бизнис менаџмент.


Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член

 

Е-пошта: l.tasevska@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.