Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

КОСТАДИН АЦЕВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 14.4.1979 во Скопје. Македонец. Дипломиран инженер по електротехника, Електротехнички факултет, УКИМ - Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за локална самоуправа, член 
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член

 

Е-пошта: k.acevski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.