Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

АЛЕКСАНДАР КИРАЦОВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 23.2.1983 во Битола. Македонец. Магистер.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, претседател
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член


Е-пошта: a.kiracovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.