Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ТИТО ПЕТКОВСКИ

 

 

 

 

 

 

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. Роден 1945 година во село Псача, Крива Паланка, Македонец. Завршил Правен факултет. Беше пратеник и потпртседател на претходниот мандатен период. Од 6 март 1996 година е претседател на Собранието на Република Македонија. Живее во скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.