Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Поповски Никола

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).

Член на Централниот одбор и Претседателството на СДСМ. Координатор на пратеничката група на СДСМ во Собранието на РМ. Претседател на Комисијата за финансирање и буџет при Собранието на РМ. Член на делегацијата на Собранието на РМ во Парламентарното собрание на Советот на Европа. Претседател на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Ирска.

Роден 1962 година во Скопје, РМ. Македонец. Завршил Економски факултет. Бил вработен во Министерството за развој и во Владата на Република Македонија, а од 1990 година е професионално партиски ангажиран. Добро го знае англискиот јазик. Бил пратеник во Собранието на РМ во двата претходни мандати од 1992 до 1994 и од 1994 до 1998 година. Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.